kennel pixbo

kennel pixbo

PAOLA SOMMAR

Mitt namn är Paola Sommar och jag har levt med Dvärgschnauzer i snart 30 år. Våra två första dvärgar föddes 1992 och 1993 och vår första kull på Kennel Pixbo såg dagens ljus 1995. Då drev jag kenneln ihop med min mor. Vi bodde båda i Pixbo på den tiden så kennelnamnet föll sig naturligt. Numera driver jag kenneln ihop med min man Henrik Sommar.

Jag studerade till Civilingenjör vid Chalmers på 90-talet. På den tiden hade jag en Dobermann-tik och två dvärgar. Parallellt med ingenjörsstudierna gick jag åtskilliga instruktörsutbildningar och hade valp-, unghunds-, problemhunds-, tävlingslydnads-, agility- och spårkurser. Under denna period satt jag med i styrelsen för Mölndals Hundsällskap och dess utbildningskommitté i många år

AVELSARBETE

Vårt avelsarbete har till största del handlat om Svarta Dvärgschnauzer, men en liten del av alla färger har fötts upp. Under åren som gått har kennelns hundar uppnått BIS-1 på cupen, bästa trimning, årets valp, årets uppfödare 2018, uppfödarmedalj 2019 och fött upp en mängd Champions. Allt tack vare trevliga och ambitiösa valpköpare och uppfödarkollegor.

TIDIG PRÄGLING

Valpar födda hos oss tillbringar sin första tid i sovrummet där de får lugn och ro från de andra hundarna. Senare flyttar de närmre familjen och finns ständigt med oss. Under denna tidiga delen av socialiseringsperioden försöker vi förbereda dem inför flytten härifrån. De får uppleva både familjens och övriga hundars vardag.

Valpen har redan innan den flyttar ifrån oss lärt sig att äta ur egen matskål, provat på att åka bil och varje gång den ätit/sovit/busat med sina kullsyskon har vi också försökt släppa ut valpen för att i viss mån träna rumsrenhet.

SUNDA DVÄRGSCHNAUZER MED TYP OCH TEMPERAMENT

Från vår första kull 1995 har vi strävat mot sunda och friska dvärgschnauzer av ”Pixbotyp” med ett balanserat positivt temperament. Kvitto på detta är när valpköpare säger att de kan se att det är en ”Pixbohund” på långt håll – Det gör oss väldigt glada!

Vi ser fram emot långa och många dvärgschnauzer-kontakter.

Paola & Henrik

Rulla till toppen